Βιογραφικό

ΝΟΝΙΚΑ ΤΑΡΛΑΤΖΗ, MD, MSc

Μαιευτήρας-Γυναικολόγος

Εξειδικευμένη στην
υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και
ενδοκρινολογία της αναπαραγωγής

Η Νόνικα (Θεώνη) Ταρλατζή αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στη Μαιευτική-Γυναικολογία στο Γαλλόφωνο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (ULB) στο Βέλγιο. Είναι κάτοχος των μεταπτυχιακών διαπανεπιστημιακών διπλωμάτων: «Ενδοκρινολογία της Αναπαραγωγής» από το Université Pierre et Marie-Curie, Παρίσι, Γαλλία, «Γυναικολογικό και Μαιευτικό Υπερηχογράφημα» από τα Université Libre de Bruxelles και Université Catholique de Louvain, Βέλγιο, και «Ιατρική και Βιολογία της Αναπαραγωγής» από τα Université Libre de Bruxelles και Université de Liege, Βέλγιο.
Η γιατρός εξειδικεύτηκε στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και την Ενδοκρινολογία της Αναπαραγωγής στο Τμήμα Αναπαραγωγής της Πανεπιστημιακής Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του Nοσοκομείου Erasme, του ULB στις Βρυξέλλες. Η γιατρός εκπαιδεύτηκε στο ίδιο κέντρο επίσης στη μέθοδο της Ανώδυνης Υπερηχογραφικής Υστεροσαλπιγγογραφίας.

Όταν ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή της, κατέλαβε θέση Επιμελήτριας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Erasme του ULB και στη συνέχεια τη θέση της Επιστημονικά Υπεύθυνης της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ΒΙΟΓΕΝΕΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα είναι Αναπληρώτρια Επιστημονικά Υπεύθυνη της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής FIVI, του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου – Interbalkan Medical Center στη Θεσσαλονίκη, και Επιστημονικός Συνεργάτης της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του ΑΠΘ, στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.
Συμμετείχε σε πολλά επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες και ομιλίες. Είναι υποψήφια διδάκτωρ των πανεπιστημίων ULB και ΑΠΘ με θέμα διδακτορικής διατριβής «Στρατηγικές εξάλειψης του Συνδρόμου Υπερδιέγερσης των Ωοθηκών».